Vrouweninloop

Elke dinsdag is er vrouweninloop van 10.00 uur tot 12.00 uur.

De vrouweninloop is voor vrouwen van verschillende generaties en culturen om elkaar te ontmoeten en om elkaar te bemoedigen.

Interview ELNA

"Onze droom: vrouwen met elkaar verbinden"

 

FotouitdeELNAokt20155Lichtenvoorde - De laatste bezoeker van de vrouweninloop is net vertrokken en een ontmoeting met drie van de vier initiatiefnemers van de vrouweninloop volgt: Nellie, Alice en Dinie. Ze hebben een voldaan gevoel. Er was een goede sfeer maar er waren nog wel wat stoelen over. Het was inmiddels de vierde dinsdag dat de vrouweninloop open was en ze zijn blij met de respons en kijken uit naar wat er nog meer komen gaat. Maar wat heeft hen ertoe gebracht om dit initiatief te realiseren? "We willen iets organiseren wat voor vrouwen gezellig is om naar toe te komen. Voor alle vrouwen maar speciaal voor hen die geregeld thuis zitten en een plek zoeken om er even uit te zijn. Ook willen we graag mensen van verschilllende culturen met elkaar verbinden. Het valt ons op dat mensen snel commentaar hebben op anderen, maar als je elkaars verhalen kunt aanhoren dan komt er ook meer begrip voor elkaar. Daar wordt de wereld een beetje lichter van. Als je verschillende mensen bij elkaar brengt kan er ook ruimte en verdraagzaamheid ontstaan."

Lees verder

de inloopactiviteiten

Ontmoet andere vrouwen en raak in gesprek. Elke dinsdagochtend is er een inloop alleen voor vrouwen van 10 tot 12 uur.

 

Ook op zaterdagochtend van 9 tot 12 is er koffie of thee met wat lekkers en tijd voor gesprek tijdens het dorpspastoraat. Dan is iedereen welkom. 

  

Realisatie Barend Schimmel & Parameda